Terschelling TV 5 jaar

  • 22 augustus 2022

Deze maand bestaat Terschelling TV 5 jaar en dat verdient naar mijn mening wat extra aandacht. Het is een prestatie dat een lokale omroep elke week een 'uitzending' online zet, vooral omdat het in de eerste plaats vrijwilligerswerk is. Een kleine kennismaking.

Voor ons is Terschelling de ideale vakantieplek. We komen er al meer dan 20 jaar en elk jaar genieten we weer van de ruimte en de rust, in de eerste plaats in de zomervakantie, maar we stappen ook wel eens buiten het seizoen op de veerboot. Je kunt het vakantiegevoel net wat beter vasthouden als je het nieuws van Terschelling ook volgt in de herfst, de winter en het voorjaar. De eerste jaren waren dat vooral websites met nieuwsberichten uit het noorden van ons land, maar sinds Terschelling TV is gestart, is dat voor mij het belangrijkste (Youtube)kanaal om bij te blijven. Elk weekend ga ik er voor zitten om de nieuwste aflevering te bekijken.

Op 5 augustus hadden we de mogelijkheid om de studio op Hee te bezoeken. We ontmoetten toen Miranda, Gerrit-Jan en Arjan; leuk om zo deze BN'ers van Terschelling in real life te spreken! Ze vertelden over hun werkwijze en lieten wat bijzondere dingen zien uit de achterliggende 5 jaar. Toen we de afspraak maakten voor het studiobezoek, wisten we nog niet over het eerste lustrum. We vielen zogezegd met de neus in de boter.


Links: Arjan Boxelaar, rechts: Gerrit-Jan Moes voor het 'green screen' van de studio, deze keer voorzien van een mooi strandbeeld.

Ook al is de studio niet groot, met de techniek zit het wel goed: diverse professionele camera's liggen klaar voor de reportages en ook de regie-bus is indrukwekkend. Daarbij geven zeker Arjan en Gerrit-Jan blijk van een grote technische ervaring.

We hadden het bij de ontmoeting in de studio ook over wat er misschien wel anders en beter zou kunnen aan het wekelijkse Terschelling TV-journaal: sommige reportages zijn vrij traag, aandacht voor de 'badgast' op het eiland is er vrij weinig en de sociale media worden maar beperkt gebruikt. Als je dan over zulke aspecten met deze bevlogen vrijwilligers van gedachten wisselt, komt er ook begrip. Het is vrijwilligerswerk en daarbij heeft ieder zijn eigen specialiteit. Tja, en dan zijn er zeker aspecten van een communicatieplatform als deze lokale omroep, die in de 'harde werkelijkheid' minder aandacht krijgen dan ideaal is.

Terschelling TV verdient volgens mij een groot compliment voor wat zij de achterliggende 5 jaar gedaan hebben en ook voor hoe ze gegroeid zijn in de verschillende aspecten van het maken van een wekelijks journaal! Ik hoop dat er meer vrijwilligers aansluiten om ook aandacht te geven aan de aspecten van de lokale nieuwsvoorziening die nu wel eens blijven liggen!

> Youtube-kanaal van Terschelling TV


Reageer!

Neem contact met mij op als je denkt dat ik over dit onderwerp iets voor jou of je bedrijf kan betekenen!