Zoekmachines

Home > Websites > zoekmachines

Wanneer uw website door zoekmachines niet gevonden wordt, hebt u niet zoveel aan uw website. Op deze pagina leggen we uit dat speciale S.E.O. (Search Engine Optimization) vaak niet nodig is als bij het bouwen van de website een aantal dingen goed geregeld zijn.

Gevonden worden

Een website wordt door een zoekmachine gevonden, wanneer deze gelinkt is vanuit een andere website. Het online-zetten van uw website is dus niet voldoende. Belangrijk is dat er op zoveel mogelijk verschillende andere websites een link naar uw website geplaatst wordt. Een handig hulpmiddel om een begin hierbij te maken zijn de diverse Startpagina's.

Zoekwoorden

Sommige mensen vragen zich af waarom hun website niet gevonden wordt op het product of de diensten die zij aanbieden. Een basale regel is in dit geval dat de volgende vier dingen het betreffende woord moeten bevatten.

Een vijfde, heel belangrijk aspect van 'gevonden worden' is de domeinnaam zelf. Kies er zoveel mogelijk voor in de domeinnaam niet alleen de naam van de onderneming terug te laten komen, maar ook de kernactiviteit.

Ook als u zich aan alle regels houdt, betekent dit niet automatisch dat u een toppositie krijgt in de zoekmachines. Anderen houden zich namelijk ook aan de regels. Vergelijk uw website met al die websites die op een bepaald zoekwoord nog boven u staan en kijk of daar zaken zijn te vinden die uw website mist. Verbeter uw website regelmatig op die punten.

Extra zoekwoorden
Met bovenstaande adviezen zullen veel websites op hun kernactiviteit aardig kunnen scoren. Soms zijn er echter zoekwoorden waar internetgebruikers vaak op zoeken die sterk verwant zijn aan de activiteiten van de onderneming. In dat geval is het in veel gevallen verstandig om wél actief aan S.E.O. (zoekmachineoptimalisatie) te doen. Wij hebben daarvoor een speciaal product ontwikkeld waarbij we aan de hand van 3 - 5 zoekwoorden in een half jaar tijd via interne en externe verbeteringen de vindbaarheid van de website vergroten.

Regionaal
Een specialiteit van Verrips Digitale Diensten is de regionale website. Hierbij combineren we de algemene principes van S.E.O. met een sterk plaatselijke of regionale insteek. Ons startpunt daarbij is de enorm grote waarde van de plaatselijke ondernemer, of u nu in Scherpenzeel, Renswoude, Veenendaal of Barneveld gevestigd bent.

Zie ook:

Interesse?

Wanneer u geïnteresseerd ben in bovenstaande mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Als u meer wilt weten over hoe het proces verloopt naar een effectieve website, lees dan de ervaringen van Wilma en Machiel Karels.