Terschelling

Home > Foto's > Terschelling

Sinds 2002 komen we als gezin vrijwel jaarlijks op Terschelling. Net buiten het dorp West-Terschelling ligt vakantiepark Dellewal waar we al veel genoegelijke weken hebben doorgebracht.

Het Noordzeestrand bezochten we meestal bij West aan Zee terwijl ook het dorp West-Terschelling met de haven en daarachter het Groene strand en de Noordvaarder tot onze favorieten behoren.

De Noordvaarder is een zandplaat aan de zuidwestkant van het eiland. Vanuit het dorp West-Terschelling, rechts op de achtergrond, kan je het gebied te voet makkelijk bereiken.

Omdat de Noordvaarder grenst aan het wad, is er geen branding en loopt het strand heel langzaam af. Ideaal om rustig met de kinderen een middag door te brengen.

Ook vanaf de veerboot is het zicht op het eiland soms verrassend. Let op de foto hieronder eens op de kleurschakeringen in het water: de vaargeul is duidelijk te zien en biedt extra perspectief aan de foto.

's Avonds biedt de Noordvaarder het best zicht op een fantastische zonsondergang, zoals dat alleen maar boven de waddenzee kan.

Een zonsondergang boven de Noordsvaarder is een onvergetelijke gebeurtenis.

Het hoogste duin op Terschelling is het seinpaalduin aan de rand van het dorp West-Terschelling. Vanaf dit duin heb je een fantastisch uitzicht over het eiland aan de ene kant en bij mooi weer is naar het westen toe Vlieland goed te zien.

Deze foto links heb ik 's avonds gemaakt, zodat de zon de Brandaris aan de noord-west-kant beschijnt, terwijl de huizen van West al in de schaduw van het duin liggen.

Op de achtergrond de jachthaven. Vlak daarachter ligt de Dellewal en het gelijknamige bungalowpark waar we onze vakantie doorbrachten.

Ook verder op het eiland is genoeg moois te vinden. Op de foto rechts een duinvallei ten noorden van Midsland. Met name het contrast tussen het geel van het duinzand en de blauwe lucht, samen met de lage horizon, terwijl het toch om een hoog duin gaat, geeft een ruim gevoel. Deze foto is door Els gemaakt.

De duinmeertjes tussen Midsland aan Zee en West aan Zee bestaan nog niet zo lang, maar vormen nu al een oase van rust en natuur. De grote hoeveelheid watervogels trekken steeds weer de aandacht. En als je er dan 's avonds, niet lang voor zonsondergang bent, kan het samenspel van lucht, wolken, licht en water voor verrassende effecten zorgen. Zeker als het dan, behalve de geluiden van de natuur, helemaal stil is, komt er grote bewondering voor Gods schepping naar boven.

Evenzeer bekruipt je een gevoel van bewondering als je de roodgekleurde lucht achter de sillouetten in de oude haven van West ziet. Zo'n sfeer nodigt uit tot rust. De rechterfoto heb ik overigens gemaakt, vlak nadat de avondboot om tien uur was aangekomen.